Sfeerimpressie

Een waterwandeling is een unieke ervaring. Het is als een omgekeerde bergwandeling; in plaats van hoog in de bergen, loop je laag in het polderwater en in plaats van te zien waar je loopt, zoek je met je voeten een weg door het water midden tussen het leefgebied van eenden, vissen en andere dieren.

Je ervaart jezelf en je omgeving vanuit een ander perspectief.  

 

Je voelt de stroming van het water langs je lichaam en de bodem onder je voeten verandert, wat voor onbalans kan zorgen. Het licht flonkert op het water en de wind ruist in de populieren. 

De tegendruk van het water vertraagt je looptempo en zorgt voor ontspanning en onthaasting. Je zintuigen staan op scherp; het is een

ontdekkingstocht door het water.

 

Kortom, concentratie op lichaam en omgeving. Je vergeet de stress van de dag en de automatische piloot is even uitgeschakeld. 

Als je na een tijdje wandelen je cadans en evenwicht gevonden hebt, is het tijd voor wat anders; rennen, drijven, spelen of in stilte wandelen.

 

Iedereen is anders en ervaart een waterwandeling anders; verwondering, ongemak, spanning of plezier. Feit is; het een ongewone activiteit in een prachtige omgeving.

Een beetje vreemd, maar wel leuk!

 

 

Praktische info

Over je eigen badkleding of t-shirt krijg je een wetsuit aan. Om in het water te lopen zijn (eigen) hoge gymschoenen met dikke zolen noodzakelijk. Na instructies en opwarmoefeningen op het droge gaan we het water in. Je wandelt onder deskundige begeleiding alleen of met een groep in het polderwater rondom fort Vijfhuizen.

 

Het water reikt van knie tot schouderhoogte. Soms is een klein stukje zwemmen nodig. Houd er rekening mee dat een wandeling in het water zwaarder is dan op het land en dat je de wal af en op loopt, om in en uit het water te komen.

De duur van de wandeling is 1 à 1 1/2 uur, met omkleden erbij dik 2 1/2  uur. 

 

Waterwandelen is een buitenactiviteit voor mensen met een tikje een avontuurlijke inslag en de voorzieningen sluiten daarbij aan. Voor het omkleden gebruiken we oa voormalige soldatenverblijven in het fort, omgebouwd tot basale logeerruimtes.

Afspoelen gebeurt onder een eenvoudige douche òf -als passende afsluiting van een waterwandeling- lekker buiten onder een waterzak. Toiletten zijn aanwezig. De omkleedruimte gaat tijdens de waterwandeling op slot. Na afloop gelegenheid tot napraten.